E-ITSPEA: Kuidas saada häkkeriks?

Eric S. Raymond on kirjutanud lühikese artikli selle kohta, et kuidas saada häkkeriks. Autor käib läbi põgusalt kuid üsna tõhusalt läbi peamised punktid, mis tema arvates on olulised, et alustada häkkerina teed. Kuna autor on saanud palju soove ja palveid, et ta õpetaks kedagi häkkeriks saama, siis on ta otsustanud ka sellise artikli kirjutada, mis muuhulgas ka täieneb pidevalt ajas. Kas seda artikilit tasub endal lugeda ja kui kasulikku informatsiooni siis sealt saada võiks?

Artikkel on kirjutatud hästi ja on üsna meeldiv lühikene lugemine. Autor käib läbi sellised punktid nagu, et kes on häkker, mis suhtumine peaks häkkeril olema, mis oskuski selleks vaja on ja kuidas oma staatust häkkerite seas kehtestada.

Kes või mis on häkker? Annab hea ülevaate, et kes tegelikult on häkker ja kummutab valed arusaamad, lühike ja tabav peatükk.

Häkkerlik suhtumine. Autor arutleb, et milliste probleemidega tasuks tegeleda ja millistega mitte. 

Häkkeri põhioskused. Selle artikli kõige pikem peatükk ja ka arusaadavalt miks. Saab head ülevaate sellest, et mida peaks õppima ja enda oskustes edasi arendama. Autor räägib nii programmeermiskeeltest, veebist, operatsioonisüsteemidest ja suhtlemisest.

Staatus häkkerikultuuris. Häkkeriks päris niisama ei saa ja siin annab autor kasulikku ja otstarbekat informatsiooni, et millest võiks alustada, et väljateenida oma staatus kui häkkerina.

Häkkerid ja nohikud. Mitte nii väga tehniline peatükk, kuid võib-olla mõnele vajalik, et alustada oma teekonda häkkerina. Autor annab edasi enda arvamust selle kohta, et kes on nohikud ja kas nende seas on ka häkkereid.

Seega artikkel on kirjutatud lühidalt ja tabavalt. Aritikli lõpus on ka olemas korduma kippuvate küsimuste vastused, mis on omakorda huvitav lugemine, mis tasuks kindlasti läbilugeda. Igaljuhul on see artikkel väärt lugemine igale asja huvilisele.

Kasutatud allikad:

  • http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html
  • https://www.kakupesa.net/hacker/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA Raamatu Retsentsioon: "Pragmaatiline Programmeerija"

E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

E-ITSPEA: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus