E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

Tänapäeval oma elu lihtsamaks teha soovijatel ei jää väga muud üle kui kasutada arvuteid selleks. Kuid on inimesi kelle jaoks arvutite kasutamine ei ole nii lihtne ja enesestmõistetav. Just seda seepärast, et mõned inimesed on jäänud haigeks või sündinud kaasa puudega, mis arvuti kasutamist raskendavad. Tänaseks on mõeldud välja palju erinevaid lahendusi, et erinevate inimeste vajadusi rahuldada ja kasutuskogemust parendada. Vanusega kaasnev haigus, mis on maailmas teisel kohal, on Parkinsoni tõbi. Parkinsoni tõbi üks sümptomitest on jäsemete värin, mis raskendab näiteks arvutihiire kasutamist. Kuid ka selleks on väljamõeldud erinevaid lahendusi ja üks nendest on tarkvaraline lahendus - "SteadyMouse".

SteadyMouse

SteadyMouse on tarkvaraline lahendus, et aidata parkinsoni tõbi põdevatel inimestel kasutada arvutit. See lahendus on eelkõige välja töötatud hiire kasutamiseks. Tarkvara suudab tuvastada juhuslikke hiirevajutusi ja eemaldada hiire värina. Antud tarkvara on saanud palju head vastukaja sellises keskkonnas nagu Reddit. Tegu võib-olla ei ole küll kõige innovatiivsema lahendusega, kuid selle näite põhjal saab öelda, et ka hea tarkvara abil on võimalik inimesi aidata kasutama arvuteid ja ei ole vaja alati erilahendusi ja seadmeid.

Ehk, tegu on lihtsa, kuid efektiivse lahendusega, mis aitab parkinsoni tõbe põdevatel inimestel arvuti kasutamist tunduvalt lihtsamaks teha.

Kasutatud allikad:

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA Raamatu Retsentsioon: "Pragmaatiline Programmeerija"

E-ITSPEA: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus