E-ITSPEA: IT juhtimine ja riskihaldus

Maailmas ehk kaks tuntumat ja kõige rohkem viimasel ajal kõneainet pakkuvat juhti IT-maailmas oleksid Jeff Bezos ja Elon Musk. Mõlemad on väga edukate ettevõtete juhid.

Mõlemad juhid on keskendunud inovatsioonile, võib-olla ehk üks rohkem kui teine. Mõlemal on ees selge siht, et kuhu nad jõuda tahavad ja suudavad oma ideesid edasikanda oma meeskonnale. Aga mis on kõige suurem erinevus nende kahe juhi vahel?

Kui Jeff Bezose jaoks on kõige olulisem klient, siis Elon Muski jaoks kõige olulisem on tehnolooigia areng ja inovatsioon. Ehk Elon Musk proovib oma klienti leida ja hoida läbi uute tehnoloogiate ja lahenduste, kui samas Bezos proovib pakkuda nii head klienditeenindust kui võimalik.

Oma ideedest ja visioonist meeldib Elon Muskil kõigile ja igal pool rääkida, see-eest Jeff Bezos hoiab oma tegemised enda teada.

Kui Jeff Bezos usub ja arvab, et suured läbimurded võtavad palju aega, siis Elon Musk keskendub pigem kiiretele tulemustele.

Elon Musk on väga kontrolliv oma meeskonna tegevustel ja proovib olla iga läbimurde juures, mis tema meeskonnas toimus, siis see-eest Jeff Bezos rohkem julgustab võtma initsiatiivi ja olema innovatsiooniline.

Ehk mõlemal on olemas kindel siht, oskab suhelda, juhendada, on mentor, arengumootor ja ei karda kasutada võimu. Võib-olla ongi kõik need omadused tippjuhiks saamisel olulised, aga lihtsalt neid võib rakendada erinevatel viisidel.

Kasutatud allikad:

  • https://www.forbes.com/sites/nathanfurrjeffdyer/2019/09/03/leading-like-jeff-bezos-or-elon-musk-lessons-from-their-contrasting-styles/?sh=383bf9ee52a7
  • https://www.fingerprintforsuccess.com/blog/elon-musk-leadership-style
  • https://www.thestrategywatch.com/leadership-qualities-skills-style-jeff-bezos/

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

E-ITSPEA Raamatu Retsentsioon: "Pragmaatiline Programmeerija"

E-ITSPEA 13: Teistmoodi IT

E-ITSPEA: Inimese ja arvuti suhtlus, ergonoomika ja kasutatavus